Productinfo's

Selecteer een hoofdrubriek en verfijn eventueel met een maand

Lassie Kortkokende Peulvruchten

Lassie Kortkokende Peulvruchten

 

Productgegevens: Met de introductie van kortkokende peulvruchten creëert Lassie een nieuw segment tussen  gedroogde en de kant-en-klare  peulvruchten. Waar droge  peulvruchten eerst uren moeten weken en dan lang  moeten koken, zijn de peulvruchten van Lassie na 8 tot 15 minuten koken klaar voor gebruik. Dit is te danken  aan het onderscheidende voorkookproces dat Lassie al 60 jaar toepast bij onder andere de bekende Toverrijst. Hiermee wordt de bereiding van peulvruchten sneller, makkelijker en dus toegankelijker.  

 

Aantrekkelijkheid  product: De kortkokende propositie van Lassie slaat een brug tussen droge peulvruchten en   kant-en-klare peulvruchten in conserven. Een apart peulvruchtenblok in het groentenconservenschap biedt helderheid voor de shopper die nu de peulvruchten op verschillende  plaatsen in de winkel tegenkomt. Daarnaast zoekt de consument naar inspiratie, met de introductie van de vegetarische Burgermixen en de verrassende recepten op de website helpt Lassie aan een verdere ontwikkeling van  deze categorie.  

 

Verwachte trends: Veel Nederlanders eten regelmatig bewust minder vlees en meer plantaardige voeding. Zo mag  55 procent van de Nederlanders zich al flexitariër noemen. Vegetarisch eten is daarmee een structurele  trend die past bij een gezonde leefstijl. Meer mensen kiezen daarom voor peulvruchten als vervanger voor vlees. Iets wat onder andere onderschreven wordt door de opname van meer peulvruchten in de nieuwe Schijf van Vijf.

 

Ondersteuning: Shopperactivatie  is gericht op awareness & trial. Het jaar 2018 begint Lassie in week 10 met deelname aan de ‘Nationale week  zonder vlees’. Een initiatief van De Hippe Vegetariër in samenwerking met Libelle en  Scoupy. Trial wordt verder geactiveerd door cashbacks, demonstraties op de winkelvloer  en deelname aan foodevents.

 

Fabrikant:Lassie 

Productverantwoordelijke: Paul Stam 

(075) 647 12 68

www.lassie.nl

Home Terug